Login
Product zoeken

Nieuws

Google wijzigt lengte metadescription

04-01-2018

Google voert regelmatig wijzigingen door in het algoritme van de zoekmachine. Nu is er een wijziging doorgevoerd die voor veel ondernemers relevant zal zijn. De lengte van de standaard metadescription in Google is namelijk aangepast. Meer over deze wijziging in het algoritme van Google, lees je op deze pagina.

De nieuwe lengte van een metadescription

Tot een maand geleden mocht een metadescription in Google maximaal 160 tekens lang zijn, inclusief spaties. Eind december maakte Google bekend dat de maximale lengte van metadescriptions aangepast is. Als je nu een metadescription opstelt voor Google, mag deze maximaal 320 tekens lang zijn (inclusief spaties).

Google maakt de metadescriptions niet voor niets een beetje langer. Door een metadescription langer te maken, hoopt de zoekmachine dat internetgebruikers nog beter in kunnen schatten waar een specifieke webpagina over gaat. Dit moet de populaire zoekmachine nog gebruiksvriendelijker maken.  

Wat betekent dit voor jou?

Google heeft aangegeven dat het niet nodig is al je bestaande metadescriptions aan te passen. Meta’s die te kort zijn, worden door Google zelf met relevante informatie aangevuld. Ook is het niet nodig alle metadescriptions die je in de toekomst wil schrijven, vanaf nu standaard langer te maken. Is een metadescription te kort, dan zal Google ook deze beschrijving aanvullen.

Vind je het belangrijk dat jouw metadescriptions wat meer informatie geven over je webpagina’s? Dan kun je er wel voor kiezen om ze iets langer te maken. Dit is geen verplichting, maar het kan wel een bewuste keuze zijn. Om deze reden kun je ook je bestaande metadescriptions aanpassen of aan laten passen door MediaLab Marketing. 

Meta’s laten schrijven door MediaLab Marketing

MediaLab Marketing kan niet alleen standaard content schrijven, maar kan ook de metatitles en metadescriptions van je webpagina’s opstellen. Bij ons kies je zelf hoe lang jouw metadescriptions moeten worden. Je kunt ervoor kiezen je aan de oude lengte van 160 tekens te houden, maar het is ook mogelijk je metadescriptions wat langer te maken. 

En wil je jouw bestaande metadescriptions laten herschrijven volgens de nieuwe update van Google? Dan kunnen wij je ook helpen. Voor een aantrekkelijke prijs kunnen wij al jouw metadescriptions verlengen.

Vragen? Neem contact met ons op

Wil je meer weten over het schrijven of herschrijven van meta’s door MediaLab Marketing? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden je vragen graag.